logo loader

Автоасистанс – Вашият верен помощник на пътя

  • Начало|
  • Блог|
  • Автоасистанс – Вашият верен помощник на пътя
Автоасистанс – Вашият верен помощник на пътя

След дългите и изтощителни работни дни, идва време и за така мечтаната и бленувана отпуска. Започвате да планирате ваканцията със семейството или приятелите до различни вълнуващи дестинации, които искате отдавна да посетите. Независимо дали ще пътувате в България, или извън нея, често разчитате именно на Вашия автомобил да Ви отведе безаварийно до тези дестинации. Но колкото и безрезервно да вярвате в него, той си остава техника, а както всяка такава, дори и перфектно поддържана и работеща, може да бъде причина за внезапни и неочаквани ситуации.

По време на път могат да се случат много неща, които да прекъснат по неприятен начин Вашето пътуване. Какво правите, ако например колата Ви внезапно аварира на пътя? Или внезапно спукате гума на място, на което няма възможност да я сменят? Нямате резервна, не познавате района, или не разполагате с достатъчно финанси за това. 

Най-разумното решение за всичко това, е сключването на автомобилната застраховка Автоасистанс преди пътуване. Благодарение на тази застраховка, Вие си осигурявате сигурност и спокойствие по време на пътуване. В случай на спешна нужда от пътна помощ, само с едно обаждане към денонощния кол център на дадената застрахователна компания, получавате навременно съдействие за всеки възникнал проблем на пътя.

Застраховката Автоасистанс осигурява покритие в случаите на настъпване на пътнотранспортно произшествие (ПТП), техническа повреда или дори пълно обездвижване на автомобила. Това включва пътна помощ за увреденото моторно превозно средство (МПС) до най-близкия автосервиз, малки ремонти на място – смяна на масло, смяна на гума, подаване на ток, доставка на гориво и т.н., или информация за състоянието на пътищата и метеорологичните условия. 

В допълнение на всичко това, застраховката Автоасистанс може да Ви осигури и заместващ водач за управление на даденото МПС, престой на паркинг на увредения автомобил, транспортиране и нощувка за водача и лицата, пътуващи в авариралия автомобил до най-близкото населено място, както и медицинско транспортиране и необходимите за това изследвания и манипулации, свързани с претърпян инцидент. Тази квалифицирана помощ на застрахователната компания, зависи изцяло от условията и лимитите на отговорност, които сте избрали при нейното сключване.

Застраховката Автоасистанс може да има различен обхват на действие – само за България, само за Европа, или за България и за Европа. Застраховката за територията на Република България е предназначена за физически и юридически лица, които са собственици на леки автомобили до 9 места и товарни автомобили до 3.5 тона общо тегло, както и за пътуващите лица в моторното превозно средство по време на настъпване на застрахователното събитие. Тя може да включва част или всички изброени по-горе видове пътна помощ. Застраховката за Европа е предназначена за физически и юридически лица, които са собственици на автомобили до 9 места и товарни автомобили до 3.5 тона общо тегло, заедно с прикачените към тях в съответствие с нормативните и технически изисквания ремаркета с максимално общо тегло до 1.5 тона, включително и за пътуващите лица в даденото моторно превозно средство по време на настъпване на застрахователното събитие. Благодарение на нея, Вие получавате застрахователна защита на територията на Европа и цялата територия на Република Турция. Автомобилната застраховка покрива разходи при претърпяно ПТП, техническа повреда или вандализъм, довели до частично или пълно обездвижване на автомобила, както и покрива тези, свързани с моментното здравословно състояние на застрахованото лице.

Ако пътувате често из България или Европа, сключването на такава застраховка ще Ви осигури спокойствие и сигурност на пътя. Благодарение на нея, Вие разполагате с денонощна пътна помощ за авариралия автомобил и пътниците в него, както и 24/7 съдействие за всякакви възникнали въпроси. По този начин Ви спестява време и предпазва от непредвидими разходи на пътя.