logo loader

Застраховка Отмяна на пътуване

  • Начало|
  • Застраховка Отмяна на пътуване
Застраховка Отмяна на пътуване

Благодарим Ви!

Вашето запитване е изпратено успешно!
За да довършите заявката е задължително да попълните договор, който може да намерите ТУК

Застраховаме български и чуждестранни граждани с разрешение за продължително, дългосрочно или постоянно пребиваване в България, на които предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина, което може да бъде отменено, прекъснато или удължено, поради настъпване на непредвидими медицински или немедицински причини или форсмажорни обстоятелства. Застрахователят възстановява предварително заплатените разходи за организирано пътуване, самолетни билети, хотелски резервации и допълнителни туристически услуги, които са невъзстановими от туроператор, турагент, превзвач или хотелиер.

  1. МЕДИЦИНСКИ ПРИЧИНИ са: заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор. За медицински причини се приема и неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация, медицинските показатели по повод, на което са противопоказни за започване или продължаване на пътуването.
  2. НЕМЕДИЦИНСКИ ПРИЧИНИ са: назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация; връчване на съобщение за предявен иск за развод от съпруг; злоумишлени действия, кражба или грабеж по смисъла на чл. 195, ал. 1, т. 3 и чл. 198, ал. 1 от НК в жилището на Застрахования или в помещения, където същият развива търговска, професионална или промишлена дейност, природно бедствие, палеж или пожар на същите, настъпили преди не повече от 72 часа преди отпътуването или по време на пътуването и при условие, че щетата на имуществото надвишава 2 000 лв., както и когато присъствието на Застрахования се изисква от надлежен държавен орган във връзка с такива събития; уволнение на Застрахования; невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия; пропускане на следващ полет поради закъснение на самолетен полет (при полети с прекачване); претърпяно ПТП, повреда или кражба на МПС или авария на превозното средство с което се осъществява пътуването, причинили неочаквано закъснение; кражба на документите на Застрахования, които са му необходими за напускане пределите на държавата при доказана физическа невъзможност същите да бъдат преиздадени преди пътуването.

Избор на застраховател*

Документи

ЗАПИТВАНЕ